lauantai 30. syyskuuta 2017

Siperia opettaa

Kohta ensimmäinen kuukausi taas lääkistä takana!

Vielä ei pantaa kiristä. Hyvä niin.

Welcome to the jungle!

Lukkari tuntuu melko mukavalta.
Ma on vapaa, ti luentoja, ke kolme practical tuntia, to 1-2, pe kaksi.
Eli ke-to akseli on vähän rankka, koska molempina päivinä on viikkotestejä, muuten ihan hyvä. Melkein joka päivä olisi silti hyvä lukea edes jotain, edes vähän. Niinä päivinä, kun itseäni laiskottaa, pistän kuulokkeet korviin ja kuuntelen videoluentoa samalla kun virkkaan. Ei välttämättä kaikkein aikatehokkainta opiskelua, mutta kyllä niistä aina jotain jää mieleen.

"Haen vain pari juttua Jyskistä"

Sen minkä on oppinut on, että opiskele, opiskele, opiskele... Oli se sitten kuinka vähän tai "turhalta" tuntuvaa, niin paras vaan yrittää pitää pyörä koko ajan pyörimässä. Näin ei jää jälkeen. Vähän väliä itsellä tuppaa physion protocollat jäädä rästiin, mutta sitten täytyy vain palauttaa itsensä niskapersotteella takaisin työpöydän ääreen.

Eli mitä tähän voisi sanoa. Siperia (3. semesteri) opetti hyvin.
Se oli suoraan sanottuna aika uuvuttava kevät, niin oppi ainakin, että miten kannattaa tämä toinen vuosi lääkiksessä suorittaa. Ja vaikka kesä ei ollutkaan maailman rentouttavin, koska painoin kirjaimellisesti viimeiseen päivään asti töitä, niin sai ainakin sopivan tauon lukemiseen ja jatkuvaan aivotyöskentelyyn. Kankealta tämä opiskeluun orientoituminen välillä tuntuu, mutta kyllä sitä nopeasti taas lähtee se opiskelurytmi käyntiin.

Tuparilahjoja

Mutta on se elo muutakin kun puurtamista! (ainakin näin alkuun)
Uusi kämppä tietenkin vaati arvonsa mukaisen kastajaiset, lisäksi kirjaimellisesti kivenheiton päässä oleva kuntosali on avannut uusia harrastusmahdollisuuksia. Tähän asti olen ehtinyt käydä lähinnä ryhmäliikuntatunneilla, joka on mukavan rentouttavaa (ei tarvitse ajatella), vaikka välillä onkin haastavaa, kun ymmärtää ehkä joka kymmenennen sanan. Ohjaajat siis luonnollisesti puhuvat latviaa :D Opiskelijahinnalla 36e/kk sali+jumpat ei todellakaan ole paha sijoitus. Ja selkä kyllä kiittää tästä hurahduksesta. Ja pääkoppa.






Tällä hetkellä siis kaikki hyvin. Myrskyä odotellen. Parin viikon päästä alkaa syksyn pahin rutistus (?) joka kestää ehkä kuukauden (4vkoa ja 5 tenttiä, esitelmän ja tietysti viikkotestien lisäksi). Yritetään pitää motivaatio korkealla ja hädän hetkenä vaan jesarilla päänuppia taas kasaan.


Motivaatiota selvitä tästäkin semesteristä lisäsi erityisesti tieto, että sain amanuenssuuripaikan ensi elokuulle :) Hakuprosessista ja ajatuksista asiasta lisää joskus myöhemmin. 

Jee,jee syksy!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti