Kirjoittajasta


Hei sinä joka olet tänne eksynyt!

Helmikuussa 2016 aloitin elämäni hulluimman matkan, muuttaessani unelmieni perässä Riikaan opiskelemaan lääketiedettä, kun Suomen "lääkiksen" ovet pysyivät tiukasti kiinni lukuisista yrityksistä huolimatta.

Entinen lifestyle ja ajatuksenvirta blogi siis muuttui matkablogiksi - läpi opiskeluvuosien. Kirjoittaessani mielessäni ovat tietenkin ystävät ja sukulaiset, jotka (ehkä?) seuraavat matkaani blogin kautta etänä, mutta myös ne jotka harkitsevat, haaveilevat, mutta eivät oikein vielä uskalla lähteä ulkomaille unelmiensa perässä. Hakuprosessia harkitessa/tehdessä kaipasin näet itse kokemuksia ja tuntemuksia siitä, millaista ulkomailla lääketieteen opiskelu tulisi olemaan, ja toivon, että voin pistää hyvän kiertämään omilla kokemuksillani.

Vastaan mielelläni kysymyksiin opiskeluista ja hakuprosessista, ja suosittelen myös käymistä RiSLOn kotisivuilla, jos harkitsee juuri Riikaan tulemista.

Irene

8 kommenttia:

 1. Moikka! Sun blogia lääkiksestä on tosi kiva lukea, vaikka itse olenkin hakemassa Latvian Jelgavaan elukkapuolelle :) Vielä ei ole päätöstä tullut, mutta osaisitko neuvoa sivuja josta löytyisi Latvian vuokra-asuntoja? Ottaisin kaksi karvaista lastani mukaan, enkä täten voisi asuntolassa asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua!! Mää oon ollut niin lomamoodilla etten oo huomannut kommenttia! :D
   Mutta näitä suosittelen esim katsomaan:
   https://www.rentinriga.lv/en/apartment/rent
   Huonot puolet: vuokranvälitysfirma, eli ottaa välityspalkkion
   Hyvä puoli: englanniksi
   TAI
   https://www.ss.lv/lv/real-estate/flats/riga/centre/hand_over/filter/
   Huonot puolet: sivut latviaksi/venäjäksi. Google translatea tarvii avuksi.
   Hyvät puolet: mun mielestä saattaa löytyä halvempia asuntoja (vaihtelevissa kunnoissa) ja käsittääkseni yksityiset vuokraajat.

   Poista
  2. Lisäksi facebookista löytyy ryhmä: "Riga Student's Apartment Market"
   Ja voisin vielä painottaa, että ei kannata olla liian sinisilmäinen hankkiessa vuorakämpää (huijareita löytyy jos jonkinmoisia) ja itse en myöskään vuokraisi mitään ellen sitä näkisi etukäteen.

   Poista
  3. Ei haittaa, kiitos vastauksesta ! Sain eilen vahvistuksen koulupaikasta :)

   Poista
  4. Onnea koulupaikasta ja tsemppiä asunnon metsästykseen! :)

   Poista
  5. Heippa vielä! Osaatko yhtään neuvoa ruokakuluissa Latviassa? Asuntoja katsoessa tulee paniikki että onko vuokra liian kallis vai ei jos päälle tulee vielä vastikkeet ja vaikea arvioida mitä elämiseen menee koko maassa...Lainaa on toki 8000e ja opintotukea 250e (ja jos saan asumislisää niin 210e) mutta koulun maksujen ja hankintojen jälkeen ei montaa satasta jää lainasta per kuukausi :D

   Poista
  6. Vaikeita kysyt :D
   Mitään tarkkaa €/kk en osaa sanoa. Mutta ruoka on mielestäni hiukan halvempaa kuin Suomessa ja etenkin ulkona syöminen/juhliminen on paljon edullisempaa Latviassa. Että mielestäni pienellä budjetilla pystyy sinnittelemään, jos on tarve (kuten suomessakin), riippuen tietty omista mieltymyksistä.
   Suosittelen panostamaan siihen, että löytyy asunnon, jossa on järkevät kustannukset (etenkin talvella lämmitys). Ja jos ei meinaa tärpätä heti, niin mahdollisuuksien mukaan viettää ehkä ensimmäinen kk tai pari opiskelija-asuntolassa (jos niitä on) tai -hostellissa.

   Poista
 2. Terve!

  Blogisi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja sisällöltään rikkaalta. Lääkistä käsittelevät blogit liittyvät olennaisesti oman yrityksemme toimintaan ja olisinkin kiinnostunut keskustelemaan markkinointiyhteistyöstä kanssasi.

  Laita sähköpostia alla olevaan osoitteeseen, niin pääsemme juttelemaan asiasta enemmän.

  jjmlistat@crepidotus.fi

  VastaaPoista