lauantai 16. syyskuuta 2017

4th semester: mitä voi odottaa?

Back in the business!

Eli 4. semesteri rullaa jo käynnissä, ja olo yllättävän seesteinen! (Not gonna last long, jos yhtään itseäni tiedän ja tunnen..)

Vielä ollaan pienessä käynnistelyvaiheessa, eli kaikki kurssit eivät ole päässeet vielä edes kunnolla alkamaankaan. 4. semmalla siis jatkuvat fysiologia ja microbiologia (johon kuuluu myös parasitologia ja virologia) ja uusina tuttavuuksina alkava patologia (patologian physiologia ja anatomia erikseen), communication psykologia ja embryologia.

#tb to summer <3
Vanhat tutut micro ja physio ovat siis jo alkaneet: molemmista yhä viikkotestejä, mutta physiologian viikottaisia seminaareja ei enää varsinaisest (meidän opettajan kanssa), vaan kysymyksiä käydään opettajapainoitteisemmin läpi. Lisäksi microbiologiassa pidetään esitelmiä. Tähän lukukauteen mahtuu yhteensä 4 microbiologian ja 2 physiologian tenttiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noin joka neljäs viikko ainakin microsta tehdään joku tentti tai tenttejä. Alueet eivät ole välttämättä hirvittävän laajoja, mutta kuluttavaltahan tuo kuulostaa näin äkkiseltään.

Tenttejä (colloja) siis riittää. Patologiasta on niin ikään yhteensä neljä, embryosta kaksi. Psykologiasta en ole varma, onko siitä mitään - tuskin mitään suurta ainakaan. Vähintään 12 colloquimia silti edessä, jos olen pysynyt yhtään kärryissä, eli kyllä niitä alkaa pian putoilemaan. Niiden päälle sitten exameja tammi-helmikuussa - riippuen siitä, miten hyvin menee collojen  kanssa. Eli työntäyteinen semesteri edessä taas.

Tämä semesterin sitten pitäisi olla se pahin :D Vihdoin ollaan täällä. Tällä hetkellä on ainakin semi sisukas olo: sellainen että "bring it on!" Se, että olenko valmis tähän, en osaa sanoa, mutta jotenkin vain haluan, että tämä semesteri olisi pian ohi. Sisulla mennään läpi, vaikka harmaan kiven, ja tuskin on sattumaa, että päässäni soi vähän väliä Maija Vilkkumaan biisin 'Lattiaa pestään' sanat:

 "Mut ei se mitään, mä kestän mitä vaan, vaikka suuhuni pakkasella rautaa"

Luulen, että edellinen semesteri oli paras opettaja tätä lukukautta varten. Täytyy vain muistaa levätä, nähdä ystäviäkin välillä, keksiä jotain muuta elämää kuin opiskelu, mutta silti valmistautua jokaiseen tuntiin edes jotenkuten, ettei viimehetkellä tule paniikkia.

Sen lisäksi, että katse on tiukasti tässä lukukaudessa, niin olen niin ikään kääntänyt katseeni jo kohti ensi kesää. Toiveissa olisi amanuenssuuri jossain päin Suomea. Näillä näkymin potentiaaliset erikoisalat olisivat reumatologia tai patologia. KNK:lle (korva-nenä-kurkku) haluaisin kamalasti, mutta voi olla, että sinne ei ole juuri mahdollisuuksia, kun kurssi on vielä kesken silloin. Mutta katsotaan mitä tapahtuu. Ihan mielelläni menen takaisin edelliseen kesätyöpaikkaanikin, jos niikseen.

Ellinoora: Elefantin paino

Viimeiseksi hieman hirtehishuumoria. Totesimme vain kämppiksen kanssa, että kertosäkeen sanoista tulee varsin osuvat, kun vaihtaa vain "elefantin" "nelos semmaan".

"Se tekee kipeää, kun nelos semman painon alle jää
Eikä kukaan muu sitä nää
Vaik sut on luotu kantamaan
Nousemaan aina uudestaa
Oon pahoillani en osannut lohduttaa
Mut lupaan vielä se helpottaa" 

Näillä mennään. Ihanaa syksyn odotusta kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti