perjantai 18. maaliskuuta 2016

Hiljaisuus korreloi kiirettä

Huh,hu ja hei!

Yllättävän ja ärsyttävän pitkä radiohiljaisuus blogin suhteen. Mutta kuten otsikkokin sen ilmaisee, niin tässä viimeisten viikkojen aikana on ollut yhtä jos toistakin, niin vapaa-ajan ilot kuten kirjoittaminen ja nukkuminen ovat jääneet vähän vähälle...

Mutta siis; pääsiäisloma alkoi! Meillä on (odotettu) tauko luennoista nyt alkaen keskiviikosta, samoin koko viikko 12 ja vielä tietysti pääsiäismaanantai. Tauko tuli ainakin itselleen ihan tarpeen: olo ensimmäisten collojen jälkeen oli hieman jyrän alle jäänyt. Tästä eteenpäin kevät tulee olemaan aikamoista tykitystä: molekyylibiologiasta ja kemiasta taitaa tulla kummastakin vielä 2 colloa, anatomiasta niin ikään, solubiologiasta collo/exam (ei muista..), latinasta ja latviasta testit jne. Pääsiäis"lomakin" tulee olemaan (toivottavasti) opiskelupainoitteinen, koska muuten ainakin allekirjoittanut on k*sessa anatomian kanssa. (Kallo... tuo rakas saatana <3)



Lisää muuten havaintoja Latviasta/latvialaisista:

Kukat
Tämä on ehkä suloisin kulttuuriero, jonka olen tähän asti noteerannut! Latvialaiset näet rakastavat kukkia. Ei ole ollenkaan epätavallista, että treffeillä nainen saa kukkia seuralaiseltaan ja ylipäätään kukkakimput naisten kainaloissa ovat varsin tyypillinen näky katukuvassa. Lisäksi naistenpäivänä aikoihin kadun varsiin ilmestyi kukkakojuja, jotka Suomessa olisivat varmasti saaneet kokea byrokratian hampaan. Täältä voi löytää myös 24/7 auki olevia putiikkeja, joista (luennoitsijan mukaan) liian humaltuneet Yön Sankarit voivat ostaa mielitietyilleen pahoittelukukkia siinä missä Suomessa tuliaisiksi tuodaan maksimissaan rullakebu :D
Ja tähän on vielä pakko kommentoida, että kukat eivät ole edes niitä halvimpia täällä(kään), eli rispektiä!


Taksikuskit...
Tziiisus. Hulluja. Tai kusettajia. Tai, noh "kusettaja" on ehkä vähän vahva sana, mutta jotkut kuskit selvästi ottavat turisteista kaiken ilon irti ja kuljettavat pidempiä reittejä pitkin määränpäähän tai sitten "ihan vahingossa" jumittavat joka hiton liikennevaloon. Sitten on näitä, jotka muistuttavat, että henkivakuutus on sittenkin ihan kiva ja hyödyllinen. Pääsin tänään lentokentälle ennätysajassa ruuhkasta huolimatta, tosin sydän kurkussa. 

Pankūkas
Paikallinen einesruoka; täytetty lettu, joka voi tosiaan sisältää mitä tahansa juustosta jauhelihaan ja omenasoseeseen. Muistaakseni olen nähnyt myös raejuustotäytteisiä (täällä tungetaan raejuustoa mitä kummallisimpiin paikkoihin..mm. jogurtin kanssa.) Pankūkaseja löytyy joka ruokakaupasta siinä missä Suomessa valmismakaronilaatikkoa. Itse en ole vielä näitä maistanut, mutta kuulemma hyviä ja sopivan rasvaisia esim (kröhöm..) tietynlaisia lauantaiaamuja varten.

(lähes) Tyhjät kauppakeskukset
Tämä on jotenkin hämmentävää ja lähes huvittavaa. Tai sitten olen  käynyt vain väärissä paikoissa. Mutta tuntuu, ettei missään ole oikeasti ruuhkaa. Suomessa pahin painajaiseni on joutua Prismaan lauantai iltapäivällä, täällä ei niinkään. Ehkä se johtuu sijainnista, ehkä en ole vain onnistunut olemaan pahimpina alepäivinä ostoksilla tai jotain, mutta tähän asti kauppakeskukset ovat olleet niin väljiä ihmisistä, että pistää miettimään, missä ne ihmiset ostoksensa tekevät!

Mutta niin, nyt siis kohti kotia (tai. Suomea. Koti on kovin vahva sana :D) hetkeksi lataamaan akkua ja rapsuttamaan koiraa (joka saa muuttaa Riikaan kanssani syksyllä <3). 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti