tiistai 20. kesäkuuta 2017

Viimeinen anatomian tentti; done!

Huh!
10 päivää koulua jäljellä
20 päivää töiden alkuun
Väliin jää 10 (ihanaa! <3) vapaapäivää!!

Alkaa olla jo vähän sellainen olokin, että kaipaa lomaa. Loppurytinä ollut silti yllättävän inhimillistä etenkin sen jälkeen, kun oppitunnit loppuivat ja jäljellä oli enää vain tenttejä. Nyt on oikeasti aikaa lukea tenttejä varten, kun ei tarvitse sen lisäksi tehdä tunteja varten esitelmiä tai valmistautua viikkotesteihin.


Laskin kuukausi takaperin, että jäljellä oli vielä silloin 5viikkoa, 5 colloquiumia, 3 examia, anatomian suullinen lopputentti ("anatomy olympiad"), ja valinnaisaineen esitelmä. Eli viime viikot tosissaan ovat olleet melko hektisiä. Homma pysyy paketissa, kun ei jätä mitään roikkumaan ja tekee hommansa ajallaan. Syteen tai saveen. Kunhan pääsee läpi, niin arvosanoillakaan ei ole niiiiiin suurta väliä, vaikka autopass:a (yli 7 keskiarvo, kun arvostelu on 4-10) kannattaakin tavoitella etenkin aineista jotka jatkuvat 4. semesterillä - kuten physiologiassa ja microbiologiassa. Autopass helpottaa elämää siinä vaiheessa, kun tulee taas seuraava exam kausi ja voi skipata final examin hyvien arvosanojen ansiosta. Mutta tärkeintä silti on vain päästä läpi ja eteenpäin.

Henkisesti rankkoja nämä päivät ovat olleet. Jonain viikkoina ollut useampi tentti ja aina pitää vain ravistaa edellinen pois mielestä ja jatkaa seuraavaan.
Silti kaikista rankin (ainakin itselleni) oli ehdottomasti tämän päivän anatomy "olympiad" (en tosiaan tiedä miksi he kutsuvat suullista tenttiä sillä nimellä).
Meillä oli jo kokemusta olympiadista, 1. semesterillä. Silloin alueena oli luut, kallo, lihakset ja ligamentit anatomiasta. Muistan vain sen, että silloin minulle oli mennyt huonosti ja minulle oli jäänyt aivan kamala olo tilanteesta. Onhan se kuumottava tilanne, kun edessäsi istuu opettaja, joka voi kysyä sinulta mitä tahansa ja vastauksesi perusteella arvosanasi annetaan. En ole muutenkaan hyvä suullisissa tenteissä ja jännitän niitä kamalasti. Tenttiä ei (käytännössä) pysty reputtamaan (ellei kieltäydy vastaamasta yhtään mihinkään/jätä tulematta paikalle) mutta tilaisuus on silti stressaava. Oli silloin ja oli tänäänkin.


Hauska juttu sikäli, että olin jälleen saman opettajan (joka aiheutti minulle hirvittävät traumat ensimmäisellä kerralla) tentattavana. Ja kaikki meni hyvin. Aiheemme oli tällä kertaa paaaaljon laajempi (periaatteessa saattoivat kysyä mitä tahansa viimeisen 1.5 vuoden anatomiasta, vaikka käytännössä kysyivätkin lähinnä viimeisen vuoden asioista, eli CNS, PNS, organs ja verisuonet). Alku ei ollut ihan hirvittävän tasainen, sillä hän ensin kysyi aiheesta, josta minulla oli vain hyvin hatara muistikuva (topography of neck), mutta mongersin menemään sen vähän minkä muistin. Armeliaasti hän vaihtoi aihetta, antoi muovimallin kohdusta ja munasarjoista, ja aloin kertomaan kaiken minkä tiesin siitä. Muutaman täydentävän kysymyksen jälkeen olin vapaa ja huojentunut, että sain pidettyä hyvän arvosanan ja ennen kaikkea siitä, että se_oli_ohi!
Olin todella tyytyväinen, että sain lopulta saman opettajan kuin viimekerralla, sillä nyt jotenkin tuntuu siltä että olen "voittanut pelkoni" kohdatessani saman tilanteen ja henkilön uudestaan :D Tentti oli varmasti yhtä vaikea/helppo kuin viimekerrallakin, mutta tällä kertaa jäi vain paljon parempi fiilis tilanteesta... vaikka luultavasti jatkossakin tulen vihaamaan suullisia tenttejä.

10 päivää ja 2 tenttiä enää. Muutto, juhannus ja Foo Fighters:n keikka siinä välissä niin ikään, mutta pahin on ehdottomasti takana.

Eli kyllä se kesä meilläkin kohta alkaa :)

2 kommenttia:

  1. Onnea anatomian läpäisemisestä ja kesään asti selviämisestä! Tykkään blogistasi, pitäisi vain kommentoida useammin :)

    VastaaPoista