torstai 4. helmikuuta 2016

TIL;



Okei. "Today I Learned" on pikemminkin "This week I Learned", mutta väliäkö tuolla? Samantien asiaan:

1) Ilmeisesti juomavesi on ihan ok, mutta...
kannattaa ilmeisesti suhtautua varauksella, koska monissa paikoissa putket on vanhoja ja niistä voi irrota... kaikkea... kivaa. No. Maun perusteella olin tullut tähän tulokseen jo vähän aikaisemminkin, mutta tosiaan taidan tästä lähin kantaa kaiken juomaveden kiltisti kaupasta, kun se ei juuri mitään maksa (halvin about 0.75€/5L). Jotkut ostavat myös hanaansa suodattimia, jonka jälkeen vesi on ihan ok, mutta itse en ehkä vielä siihen ryhdy, kun en tiedä miten kauan täällä (kämpässä) viihdytään

2) Nokia on peruna. Perkele. Sain wlanin vihdoin toimimaan koulussa(kin!) mutta koulun ja kodin ulkopuolella olen täysin tuurin varassa. Onneksi uusi (isän vanha) odottaa Suomessa...

3) Salaatti voi oikeasti maistua pahalta(?!?!?!)
Ja tarkoitan siis ihan perus "minut on juuri revitty maasta" salaattia. Alan ymmärtämään miksi Buddyni puhui niin ylistävään sävyyn Stockan Hevi-osastosta, mistä löytyy kuulemma kaupungin parhaat hedelmät ylitse muiden (tosin kovempaan hintaan..) Mutta siis kyllä, täältä löytyy mm Stockman. Ja karaokebaari nimeltä "Koskenkorva".

4) Anatomia kanssa meillä tulee olemaan intohimoinen (vuoristorata) suhde <3
Kaikista (noh, ei kovinkaan monista) alkaneista oppiaineista anatomia on ollut ehdottomasti mielenkiintoisin, mutta tulen tietämään jo varmaksi, että ennen pitkään revin hiuksia päästäni sen takia. Eipä siinä auta muu kuin ottaa kirja kauniiseen käteen ja päntätä alusta asti...

5) Osa porukkaa asuu asunnoissa, joissa huonekalut ei huoju.
Oma kämppäni siis on oikeasti tosi kiva! Yksiö. 35 neliötä, tilava keittiö pyykinpesukoneella (feels so weird..) ja kylppärikin toimii rikkinäisestä wc-istuimesta ja kahvasta huolimatta. Se nyt vain kaipaisi (kröhöm..) PIENTÄ pintaremonttia. Olen yrittänyt treenata kotosalla jotain, ettei paikat mene jumiin ja rikki kaikesta istumisesta, mutta menoa ymmärrettävästi rauhoittaa se, että pelkään liiallisen töminän kaatavan vaatekaapin päälleni. Uudet, hienot asunnot on luonnollisesti kalliimpia, mihin itselläni ei ainakaan tällä hetkellä (never) ole varaa.. Halvinta tietysti olisi asua kämppiksen kanssa, mutta ennen kun tutustun paremmin "paikallisiin", niin arvostan ehdottomasti enemmän omaa rauhaa ja yksityisyyttäni kuin seuraa.

6) Täällä ei kierrätetä... (säännöllisesti ainakaan)
Tämä fakta erityisesti saa sydämeni itkemään ja huomaan vältteleväni säilyketölkkien ostamista ihan sen takia, etten halua heittää niitä roskikseen. Omassa taloyhtiössäni on itseasiassa aika hyvin asiat sillä täällä kierrätetään pahvit, muovit, lasi ja "ne muut". Kaikissa ei edes tämän vertaa vaan kaikki heitetään tylysti siihen "ne muut" astiaan.

7) Älä anna rahaa käteen kassalla.
Vaikka se olisi tasan. Ja seteli. Just don't.. Tässä oli joku juttu, mitä en nyt tarkkaan muista, enkä uskalla valehdellakaan, mutta joka kassalla on siis sellainen pieni lautanen johon rahat laitetaan. Jos olet oikein onnekas saat jonkinlaisen katsekontaktin kassaan, mutta isoissa marketeissa näin ei yleisesti käy. Pienemmissä putiikeissa on mukavampia ihmisiä, etenkin jos käyt vakituisemmin.

8) Latviassa keskipalkka kulkee noin 600€ hujakoilla (!?)
Mun leukani tais jysähtää lattiaan, kun kuulin tämän ja tarkastin asian vielä tuolta -->(http://www.tradingeconomics.com/latvia/wages). Kun verrattaen Suomessa tuon sivuston mukaan n. 3300€. Siis on täällä halpaa olla ja asua, mutta herra jumala ei NOIN halpaa! Taidanpa siis ihan suosiolla tulla tekemään kaikki kesät&tulevat amanuenssuurit Suomessa.

9) Speaking on which...
Ilmeisesti voidaan yrittää päästä tekemään ensimmäisiä amanuenssuureja jo 2.5 vuoden jälkeen kesällä <3 Siihen on vielä piiiitkä aika, mutta jotenkin tuli vain ihan sairaan hyvä fiilis siitä. Varsinkin kun viimeiset kaksi vuotta pitää sinnitellä lainoilla ja säästöillä, koska kelan tuet loppuu kesällä 2020, niin tieto siitä, että voi saada jalkaa oven väliin jo aikaisemmin, lämmittää kovasti.

10) Älä osta kirjoja. Älä.
Tai jos ostatkin, osta vain Atlas of Human Anatomy (joka tulee olemaan ilmeisesti meidän raamattu seuraavat 1.5 vuotta). Muut saat kyllä keinolla jos toisella muuten. Paitsi itse aion kyllä varmasti hamstrata (hävyttömän) paljon kirjoja, jahka tiedän mitkä on hyviä, mitä tulee tarvitsemaan ehkä myöhemmin jne... ( Hamstraaja-Hamsterien sukua jo 3.:ssa polvessa, can't help it..)

Nyt öitä.


4 kommenttia:

  1. Tota karaokebaaria täytyy ehdottomasti päästä testaamaan! Pusuja beibs<3 t. rakas ex-kämppiksesi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ps. hetken aikaa kesti miettiä kuka mun kaikista ex-kämppiksistä oli kyseessä, mutta "beibs" kyllä ratkaisi mysteerin :D

      Poista
    2. Hyvä ettei ihan mysteeriksi jäänyt :D

      Poista